Pressklipp

Tidningen Hallå, Lomma/Bjärred har en artikelserie "Vår grej" där föräldrar och barn intervjuas om sitt gemensamma intresse. Onsdag den 7 juni 2017 intervjuade jag och min dotter om att vi går slöjdkursen tillsammans. 

Klicka på bilden för att läsa artikeln eller klicka på denna länk VÄLJ därefter LOMMA (nere till höger, på mitten ungefär) och klicka på OMSLAGET. Klicka på omslaget (igen) och bläddra  (med pilarna i sidorna) fram till sidan 12. 

Lördagen den 15 augusti (2015) skrev tidningen Sydsvenskan om slöjdlägerbarnen - med anleding av deras utställning på Bjärreds bibliotek (14-22/8).

Klicka på bilden för att läsa och/eller läs den digitala versionen av artikeln genom att klicka på dessa ord

Onsdag den 3 mars 2015 skrev HD en artikel om min utställning på Engelholms stadsbibliotek. Temat för utställningen är  "Återbruk".

Jag håller en work på biblioteket lördagen den 14 mars klockan 10.00-14.00. Välkommen!

Klicka på denna mening för att läsa hela artikeln.

Onsdagen den 2 maj 2014

Lokaltidningen skriver om min kommande Barbie-utställning som pågår i tre veckor från tisdag den 15/7 till fredag den 8/7.

Läs artikeln antingen genom att klicka på fotot till vänster eller genom att klicka här.

Den 19 juni hade Lomma-bladet med en artikel om Slöjdklubben Hägerns utställning "Återbruk", som visas på biblioteket i Bjärred t.o.m den 10/7.

Tidningen "Vårt Malmö" gjorde ett reportage om gerillastickningarna i Malmö. Min stickning hade tur och fick vara med i reportaget.

Knappt hade vi kommit till Slöjd-tältet förrän en journalist med sändarutrustning på ryggen kom fram och ville intervjua oss, den 23 augusti 2012, i Malmö.

 

Klicka på bilden för att komma till intervjun om hur man gör blommor i papper (pappersslöjd).

I nummer 9 av tidningen "tara" (utkom tisdagen den 14 juli 2015) fanns en intervju med mig
på temat "En kvinna i sina bästa år som vi inspireras av".

Klicka på bilden för att läsa texten.

Söndagen den 1 februari 2015 "outades" mitt syrum i SDS.  Även jag kom ut ur slöjdgarderoben och visade upp den andra sidan av mitt yrkesliv.

På ett bräde fick cirka 100 000 personer se det arbetsrum som hittills få fått komma in i.
Men det bjuder jag på. =D

Här kan du läsa hela artikeln.

Roligt att bli uppringd och tillfrågad om jag ville vara med i livesänd intervju om min pågående utställning på stadsbiblioteket i Engelholm. 

Klicka antingen på fotot  eller på de här orden för att höra intervjun som sändes fredagen den 13 mars strax efter klockan 12.30.

Fredagen den 25 juli 2014 hade tidningen Sydsvenskan (SDS) en notis om Barbie-utställningen. Klicka på fotot, eller länken ovan, för att läsa texten.

Tidigt tisdag morgon, den 2 juli (2013), var jag i P3-studion hos "Morgonpasset", sverigeSRadio i Malmö och lämnade över veckans utmaning. 20 timmar tidigare hade jag blivit uppringd av en av programmets researcher och fått frågan om jag ville vara med och ge en slöjdutmaning. Tackade såklart ja utan att tveka. Man lever vara en gång. Tiden i studion var kort och därför hade jag valt plåtslöjd. Fredag (den 5/7) skall jag dit igen och följa upp utmaningen. Samt hämta de verktyg jag lånat ut.

Klicka på bilden för att höra intervjun. Därefter klickar du på den lilla högtalaren och länken "Plåtslöjds-Birgitta: "Jag tänkte....." Glöm inte att slå på ljudet.

Gillar deras formulering "...Shams får guidning av Birgitta som kan sina grejer."  ;-D

Onsdagen den 20 mars (2013) hade Lomma-bladet en intervju med mig om min textila karriär. Klicka på bilden för att läsa artikeln, eller klicka här.

Den 18 augusti 2012 gjorde SDS ett reportage "Garn av sin tid" och där fick min gerillastickning "Hommage till mormor" vara med. 

Tisdagen den 25 mars 2014 publicerade tidningen SDS ett reportage om Slöjdklubben Hägern.

Du kan läsa reportaget genom att klicka på "Klubben för fingerfärdiga"

På fredag morgon, den 5 juli (2013), hämtade jag de verktyg jag lånat ut till Morgonpasset när jag lämnade över min slöjdutmaning. Jag lämnade också en sak till programledaren Emma Knyckare. En brosch gjord just för att passa henne.

Klicka på bilden för att höra intervjun. Därefter klickar du på den lilla högtalaren och länken "Plåtslöjds-Birgitta: Du fick en stor burk som du kan hålla på med i några år"

Den 5 september 2012 skrev Lomma-bladet en uppföljning av
sin fråga till mig om Slöjdklubb i Bjärred och Lomma.

Att återanvända och göra om det man redan har är något jag hållt på med i många år (alltid). En del kallar det "redo" eller "retro". Tidningen SDS skrev om detta den 3:e april 2011

Klicka på PDF-filen för att läsa själva SDS-artikeln "Prylarna och jag". Du behöver ha Acrobat Reader installerat på din dator för att kunna ladda ner filer i PDF-format. Det är gratis att skaffa detta program.

Lomma-bladet ringde mig för att få veta mer om de kurser för barn som jag försöker få igång i Lomma kommun. Det blev en "Hallå där..."-artikel publicerad den
7 mars 2012.