logo_hantverk

Pressklipp

Tidningen Hallå, Lomma/Bjärred hade en artikelserie "Vår grej" där föräldrar och barn intervjuades om sitt gemensamma intresse. Onsdag den 7 juni 2017 intervjuades jag och min dotter om att vi går slöjdkursen tillsammans. 

Klicka på bilden för att läsa artikeln.

För att se en liten film om alla 10 artiklarna som deltog i serien "Vår grej" klicka här.

Lördagen den 15 augusti (2015) skrev tidningen Sydsvenskan om slöjdlägerbarnen - med anleding av deras utställning på Bjärreds bibliotek (14-22/8).

Klicka på bilden för att läsa och/eller läs den digitala versionen av artikeln genom att klicka på dessa ord

I nummer 9 av tidningen "tara" (utkom tisdagen den 14 juli 2015) fanns en intervju med mig
på temat "En kvinna i sina bästa år som vi inspireras av".

Klicka på bilden för att läsa texten.

Onsdag den 3 mars 2015 skrev HD en artikel om min utställning på Engelholms stadsbibliotek. Temat för utställningen är  "Återbruk".

Jag håller en work på biblioteket lördagen den 14 mars klockan 10.00-14.00. Välkommen!

Klicka på denna mening för att läsa hela artikeln.

Söndagen den 1 februari 2015 "outades" mitt syrum i SDS.  Även jag kom ut ur slöjdgarderoben och visade upp den andra sidan av mitt yrkesliv.

På ett bräde fick cirka 100 000 personer se det arbetsrum som hittills få fått komma in i.
Men det bjuder jag på. =D

Här kan du läsa hela artikeln.

Fredagen den 25 juli 2014 hade tidningen Sydsvenskan (SDS) en notis om Barbie-utställningen. Klicka på fotot, eller länken ovan, för att läsa texten.

Tisdagen den 25 mars 2014 publicerade tidningen SDS ett reportage om Slöjdklubben Hägern.

Du kan läsa reportaget genom att klicka på "Klubben för fingerfärdiga"

Onsdagen den 2 maj 2014

Lokaltidningen skriver om min kommande Barbie-utställning som pågår i tre veckor från tisdag den 15/7 till fredag den 8/7.

Läs artikeln antingen genom att klicka på fotot till vänster eller genom att klicka här.

På fredag morgon, den 5 juli (2013), hämtade jag de verktyg jag lånat ut till Morgonpasset när jag lämnade över min slöjdutmaning. Jag lämnade också en sak till programledaren Emma Knyckare. En brosch gjord just för att passa henne.

Klicka på bilden för att höra intervjun. Därefter klickar du på den lilla högtalaren och länken "Plåtslöjds-Birgitta: Du fick en stor burk som du kan hålla på med i några år."

"Plåtslöjds-Birgitta"

Tidigt tisdag morgon, den 2 juli (2013), var jag i P3-studion hos "Morgonpasset", sverigeSRadio i Malmö och lämnade över veckans utmaning. 20 timmar tidigare hade jag blivit uppringd av en av programmets researcher och fått frågan om jag ville vara med och ge en slöjdutmaning. Tackade såklart ja utan att tveka. Man lever vara en gång. Tiden i studion var kort och därför hade jag valt plåtslöjd. Fredag (den 5/7) skall jag dit igen och följa upp utmaningen. Samt hämta de verktyg jag lånat ut.

Klicka på bilden för att lyssna på intervjun (4 minuter). Därefter klickar du på den lilla högtalaren och länken "Plåtslöjds-Birgitta: "Jag tänkte....." Glöm inte att slå på ljudet. Gillar deras formulering "...Shams får guidning av Birgitta som kan sina grejer."  ;-D

Den 19 juni 2013 hade Lomma-bladet med en artikel om Slöjdklubben Hägerns utställning "Återbruk", som visas på biblioteket i Bjärred t.o.m den 10/7.

Onsdagen den 20 mars (2013) hade Lomma-bladet en intervju med mig om min textila karriär. Klicka på bilden för att läsa artikeln, eller klicka här.

Den 5 september 2012 skrev Lomma-bladet en uppföljning av
sin fråga till mig om Slöjdklubb i Bjärred och Lomma.

Tidningen "Vårt Malmö" gjorde ett reportage om gerillastickningarna i Malmö. Min stickning hade tur och fick vara med i reportaget.

Knappt hade vi kommit till Slöjd-tältet förrän en journalist med sändarutrustning på ryggen kom fram och ville intervjua oss, den 23 augusti 2012, i Malmö.

Klicka på bilden för att komma till intervjun om hur man gör blommor i papper (pappersslöjd).

Den 18 augusti 2012 gjorde SDS ett reportage "Garn av sin tid" och där fick min gerillastickning "Hommage till mormor" vara med. 

Lomma-bladet ringde mig för att få veta mer om de kurser för barn som jag försöker få igång i Lomma kommun. Det blev en "Hallå där..."-artikel publicerad den 7 mars 2012.

Tidningen Sydsvenskan intervjuade mig om #återbruk. Artikeln fanns med i Hemma-delen den 3 april 2011.

Klicka på bilden för att läsa artikeln (som tyvärr inte finns i digital version).