logo_hantverk

Slöjdklubben Hägern

Jag är utbildad Slöjdhandledare, en skräddarsydd teoretisk och praktisk utbildning där jag lärt mig mer om att förmedla slöjdens material, verktyg och historia till barnen. Utbildningen anordnas av hemslöjden i Skåne, vår lärare var/är hemslöjdskonsulent.
 

Att undervisa är något jag tycker om. Att få lära ut det jag kan är fantastiskt roligt. Att träffa och jobba med barn är också väldigt roligt. När jag startade slöjdklubben hösten 2012 hade jag drygt 500 timmars erfarenhet som lärare (i klädsömnad och slöjd) med mig i bagaget. Sedan jag startade Slöjdklubben Hägern HT 2012 har sammanlagt 71 barn (april 2015) deltagit i någon av Slöjdklubben Hägerns terminskurser.

 

Slöjdklubben vänder sig till barn som är 8-11/12 år. För att barnen skall få så bra utbyte av slöjdklubben som möjligt måste de fylla 8 år samma år som de börjar i Slöjdklubben.

Max 8 barn. 

  • Slöjdklubben ligger på is för närvarande - min förhoppning är att den skall komma att ingå i Kulturskolans utbud. 

    Jag arrangerar istället slöjdläger  på somrarna. Veckan efter skolan slutar och veckan innan skolan börjar. Mer info här.


ABF är medarrangör till Slöjdklubben och sköter all administration. 


Slöjdklubbar finns i hela landet och barnen får jobba både med "hård" och "mjuk" slöjd. Vi jobbar mycket med "återbruk" och skapar i plåt och textila material, borrar och broderar med mera.

Om du har ett barn, eller känner barn, som du tror/vet skulle vara intresserade av att vara med i en slöjdklubb - hör gärna av dig till mig. OBS! Att vara med i en slöjdklubb innebär att man behöver kunna sitta still sammanhängande stunder för att jobba med olika slöjdmoment.

* Alla slöjdklubbar får av tradition fågelnamn. Jag har kallat min Slöjdklubb Hägern eftersom jag ett flertal gånger i maj och juni 2012 såg en häger nere vid stranden där jag bor. Se fotot till höger.

Slöjdklubben ligger på is. Du är välkommen på något av de slöjdläger som jag ordnar 2 gånger varje sommar.

Röster om Slöjdklubben:


"Jag vill passa på att tacka dig för slöjdklubben vt-14. E som har gått där har lärt sig massor av nya roliga och användbara tekniker och har verkligen älskat det!"  (mamma till pojke 9 år.)

"Det här är roligare än min dans." Flicka 8 år.

 

"Kan vi inte stanna här i kväll? Jag vill fortsätta." Pojke 8 år.

 

"Kan inte du ha en kurs som jag kan gå två dagar i veckan?"
Flicka 9 år.