logo_hantverk

Slöjdläger

Sommaren 2013 ordnade jag mitt första slöjdläger. Gruppen blev glädjande nog genast full och sedan dess har jag varje sommar ordnat och lett två slöjdläger. I augusti 2018 höll jag mitt senaste och 14:e slöjdläger.

Sammanlagt har 90 barn, både pojkar och flickor, varit med på mina slöjdläger. De flesta deltagare bor i Bjärred, en del i Lomma, andra har kommit från Hjärup, Eslöv, Genarp. Limhamn, Svedala, Vintrie och Höllviken.

Efter varje slöjdläger gör jag en utvärdering, frågar varje deltagare vad de har tyckt varit roligast samt vilket betyg de tycker att slöjdlägret är värt. Poängskalan är 1-10 (10 p är max). Genomsnittligt betyg efter 13 slöjdläger är 9,57 poäng (lägre poäng kan bero på att någon velat att slöjdlägret varit fler dagar (gäller 3-4-dagarslägren) eller att de velat sy på symaskin, slöjda mer i trä eller liknande). I juni 2016 fick jag 90 poäng (av 90 möjliga av de 9 deltagarna).

NYHET för år 2019 - efter 5 år med läger för åldersgruppen 8-12 år har jag, efter att flera gånger ha fått frågan om jag inte kan ha läger för lite äldre barn, bestämt mig för att ändra åldern på målgruppen, se MÅLGRUPP till höger. Intresserade skall börja årskurs 6 efter sommarlovet och får även gå i åk-7-9. 

År 2018 genomförs två SLÖJDLÄGER precis som tidigare år veckan efter skolan slutar i juni och veckan innan skolan börjar i augusti

  • Vecka 25, 17-20 juni 2019 - 4 dagar 
  • Veckan innan skolan börjar - återkommer när jag vet datum. 

Vi slöjdar i papper, trä, plåt, ull, ståltråd och mycket annat. Längst ner kan du se exempel på vad barnen fått göra på de olika slöjdlägren.

Sagt om slöjdlägren:

"L var väldigt nöjd och vill gärna anmäla sig till nästa gång direkt=D…! (Skriver en mamma efter augusti-lägret 2017.)

"Längtar redan till nästa år"  sa 9-åring samma kväll som augusti-lägret 2017 slutade skriver mamma i mejl. Detta barn gick på slöjdläger sommaren 2016.

"E har kommit hem strålande glad varje dag och visat upp det ena fantastiska skapelsen efter den andra. Vi i familjen är alla mycket imponerade. E sade direkt nu i kväll att hon vill gå nästa år igen - det är väl det bästa betyg man kan få!" (Mamma till 10-årig flicka, juni 2017)

"Tack för ett bra läger. Både K och L har haft superkul och pratar så varmt om dig och om gruppen. Härligt att du arrangerar detta och ger barnen av din kunskap och entusiasm."
(Mamma till 9-årig flicka och moster till 11-årig pojke, juni 2016).

"Stort tack för denna veckan, X har verkligen gillat ditt läger. Fantastiska verk har hon tagit med sig hem och ikväll pryder hennes luffarslöjdsfat vårt bord med kvällfika." (mamma till 11-årig flicka, augusti 2015).

"Vad mycket roligt vi har hinnit göra på 2 dagar. Man kan inte tro att man kan göra så mycket roligt." (9-årig pojke dag 2 på slöjdläger i juni 2015)

 "Tack för denna vecka. Vi har en mycket lycklig och stolt tjej här. Hur ser det ut för veckan i augusti?" (mamma till flicka som var med på juni-lägret 2014 och som anmälde dottern även till augusti-lägret 2014)

"De längtar till V.25" (mamma om två systrar som var med på augusti-lägret 2013  och som även var med på juni-lägret 2014, dvs vecka 25)".

"Hela denna vecka har  X varit på ett strålande humör. Tack för denna vecka!" (mamma till flicka som var med på juni-lägret 2013)

NÄR - VAR - HUR

Jag har två slöjdläger - dagläger, dvs ingen övernattning - varje år:
►Veckan efter skolan slutar - midsommarveckan, 4 dagar i juni
vecka XX (återkommer när jag vet vilken vecka) 
►Veckan innan skolan börjar - i augusti
vecka XX (återkommer när jag vet vilken vecka) 5 dagar

PLATS:
Mitt stora kök i Bjärred.

PRIS: (gäller 2017)
(material, fika (frukt/grönt) + vatten/mjölk ingår. Varje deltagare tar med egen lunch).
4 dagar - 1180:-
5 dagar -1470:-

MÅLGRUPP:
Barn/tonåringar som är 11/12-15 år
Deltagarna skall börja åk 6 efter sommarlovet samma år de anmäler sig till slöjdlägret, dvs. åk 6-9-elever. MAX 8 deltagare per läger.

OBS!
Minst 6 anmälda för att lägret skall starta.

Vill du anmäla ett barn eller få mer information?